General fara coloana

Moartea tanarului politist, care a fost inghitit de o groapa cascata aiurea in calea Generalului, a tulburat scena publica intr-atat de mult, incat presa mainstream a amutit si Premierul Ponta a inceput sa vorbeasca chineza. Tac toate institutiile ce ar trebui sa vorbeasca, insa nu o fac in onoarea politistului mort la datorie, ci pentru a-i apara onoarea Generalului.

Acest accident stupid devine unul simbolic, tocmai pentru ca ni-l dezvaluie pe Gabi Oprea asa cum este el: un om fara coloana, dar cu o cariera publica ce nu este altceva decat este un lung sir de trasee profesionale sau politice strabatute in foarte mare viteza de coloana sa oficiala. Plecat de jos, unde s-a nimerit sa fie util unor personaje ca Miron Cozma, Gabriel Oprea a devenit el insusi atat de util pentru sistem, incat pentru el s-au facut toti coloana oficiala si l-au dus in mare viteaza la diferite destinatii: l-au facut pe repede inainte general cu patru stele, l-au facut doctor, apoi profesor universitar, apoi conducator de doctorat, ministru, lider de partid, vicepremier, premier interimar. Nimic nu i-a fost refuzat lui Gabriel Oprea. Si, probabil, nici el nu a refuzat nimic celor care i-au dat asa o coloana oficiala.

Tacerea asurzitoare din aceste zile ne dezvaluie cat de grave si de extinse sunt complicitatile dintre Gabriel Oprea si toti cei care l-au ajutat sa ajunga atat de repede personajul politic cheie al Romaniei. Cat de mult te ajuta sa ai coloana ta oficiala!

gabriel_oprea

Toata cariera publica a vice-premierului pe probleme de securitate nationala sta sub semnul intrebarii, incepind de la propriul doctorat, continuand cu doctoratele celor pe care i-a indrumat, cariera militara, traseul politic, sau modul in care si-a facut averea. Acum, cand unii romani se intreaba daca Oprea avea dreptul legal sa se deplaseze insotit de coloana oficiala, devin parca mai evidente intrebarile legate de toate celelalte succese ale celui care pare sa fie stapanul atotputernic al institutiilor din sistemul de securitate nationala. Pe rand, divese persoane cheie din conducerea celor mai importate institutii de forta din Romania au intrat in coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, asigurandu-i acestuia drum liber catre diversele obiective. Asta vara chiar si Iohannis parea sa fie motociclistul care deschidea coloana lui Oprea, in drumul sau catre fotoliul de Premier al Romaniei.

Ce ar trebui sa inteleaga in aceste zile toti cei care tac pentru Oprea, este ca oricand se poate casca o groapa in calea coloanei oficiale si pot fi chiar ei in locul ghinionistului politist care a murit in slujba unui impostor, ce se dorea dus prea repede oriunde i se parea lui ca merita sa ajunga.

Poate ca nimeni altul nu intelege mai bine decat Presedintele Iohannis ce inseamna ghinionul si tocmai de aceea ar fi bine sa iasa din coloana oficiala a Generalului.

Oricat de datori sau de puternici s-ar simti sefii unor institutii care azi ar trebui sa spuna adevarul despre Gabriel Oprea, toti ar trebui sa inteleaga ce amenintare serioasa este ghinionul. Mai ales intr-o tara plina de “gropi”, asa cum este Romania de azi.

Oricat de cinic ar suna, nu cred ca politistul Bogdan Gigina a murit degeaba. El a murit pentru ca unii dintre cei care azi il protejeaza pe Oprea sa priceapa ca nu merita sa mori ca prostul, pentru un impostor. Iar lista e atat de lunga, incat nu are sens sa dau eu nume.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.