Sunt din nou vedeta

Astazi am devenit din nou vedeta, cu ajutorul unui site cu pretentii de serviciu de utilitate publica. Acest minunat site isi propune sa lupte cu teparii. Doar ca au dovedit ca sunt doar niste urechisti, care nu pricep nimic atunci cand citesc monitoarele oficiale.

Pe 29 ianuarie 2014 a fost publicata hotararea Tribunalului Bucuresti, prin care se deschide procedura de insolventa voluntara a societatii HK&ZY Best Pharma Distribution SRL. Procedura de insolventa a fost deschisa la solicitarea administratorului societatii. Dincolo de aceste date seci, luptatorii antitepari au publicat pe situl lor niste informatii fie irelevante, fie neadevarate.

Nici macar nu au inteles hotararea de deschidere a insolventei, pe care au semnalat-o. Cel mai important lucru care trebuia remarcat este ca aceasta procedura a fost deschisa de catre administratorul debitoarei (HK&ZY Best Pharma Distribution SRL) si nu a fost contestata de nimeni. Adica, pe intelesul “profesionistilor” respectivi, insolventa a fost ceruta chiar de societatea teparului si nu de vreun pagubit. Asta nu inseamna ca nu vor exista pagubiti.

Restul informatiilor oferite de arhanghelii antitepari sunt simple prostii:

1. HK&ZY Best Pharma Distribution SRL este controlata de catre Florin Hozoc. Total FALS. Conform Registrului Comertului, Florin Hozoc detine 40% din partile sociale. Restul de 60% din partile sociale sunt detinute de doua firme din Insulele Seychelles. Proprietarii acestor doua firme sunt Istvan Komporaly si, respectiv, Zsolt Becze.  Deci eu, Florin Hozoc, sunt actionar minoritar. O minima documentare a jurnalistilor-antitepari i-ar fi ajutat sa inteleaga adevarul.

2. Se vorbeste in articol si despre faptul ca as fi administrator al societatii “falimentare”. Total FALS. Acelasi Registru al Comertului spune adevarul: nu Florin Hozoc este administrator, ci Isabela Anda Komporaly, sotia unuia dintre asociati, Istvan Komporaly.

3. Tot la fel, se enumera alte falimente de care sunt eu responsabil, in calitatea mea de tepar. Ce nu spun respectivii? Ca procedurile de insolventa au fost deschise voluntar, ca o etapa legala prealabila lichidarii societatilor respective. In aceste societati, Florin Hozoc are si calitate de creditor. Exceptie face Romnet Media Network SRL, societate deja radiata prin hotarare definitiva (inca din 2010), hotarare judecatoreasca de radiere care il exonereaza de orice raspundere pe Florin Hozoc.

De ce atatea insolvente voluntare? Pentru ca atunci cand o oportunitate de piata se inchide, e bine sa inchizi respectiva firma, tocmai pentru a nu prejudicia entitati terte. Am invatat ca orice firma neinchisa la timp, produce pagube furnizorilor si asociatilor.

4. Revenind la insolventa HK&ZY Best Pharma Distribution SRL, remarc inca o eroare grosolana. Desi citeaza date financiare ale societatii, raportate la sfarsitul anului 2012, respectivii nu inteleg nimic. In bilantul de sfarsit de an a unei societati, datoriile nu reprezinta doar restante ci si datorii curente. Fiind vorba despre distributie de medicamente, o piata in care decontarea facturilor se facea in anul 2012 la peste 210 zile de la facturare, este evident ca cele 13 milioane lei reprezinta datorii aflate in termen. Asta si pentru ca am avut un furnizor german, care a creditat distributia produselor sale pe piata romaneasca. Firma a realizat in 2012 un profit de aproape un milion de lei, pentru care a platit impozit, nu l-a “exportat” in vreun offshore. HK&ZY Best Pharma Distribution SRL nu avut niciodata restante la bugetul de stat. La randul meu, am platit impozite pe dividentele incasate… spre deosebire de asociatii mei, care si-au incasat dividentele in Seychelles. Cata competenta economica ti-ar trebui ca sa intelegi toate astea? Cat o precupeata mai rasarita.

5. Si pentru a se documenta cum e cu insolventa, cei care au scris articolul ar fi putut sa caute pe portalul justitiei sa vada ce litigii mai are societatea respectiva. Ca doar cautau victimele teparului Florin Hozoc. Si ar fi gasit ca din iunie 2013 sunt o suita numeroasa de procese intre Florin Hozoc si societatea “pe care o controleaza”. Mai precis, in calitatea mea de asociat minoritar m-am opus mai multor decizii ale asociatilor mei. Cum dracu sa mai zici ca eu controlez firma? O firma in care din 2009 am avut doar 40% din totalul partilor sociale! O firma despre care toata lumea stie ca a fost condusa din 2009 de Istvan Komporaly, proprietarul uneia dintre cele doua firme din Seychelles! Dincolo de lipsa crasa de profesionalism a celor care au scris articolul respectiv, gasim multa prostie.

2014-01-20 19.19.40

 

Astazi m-a sunat totusi un jurnalist, care vazand articolul a dorit sa reia subiectul in ziarul sau. Si a fost atat de simplu sa explic motivele insolventei: trei oameni au facut o firma impreuna, au castigat bani buni din exploatarea unor oportunitati de piata si, la un moment dat, s-au certat. S-au certat atat de rau, incat nu au mai reusit sa gestioneze relatia cu furnizorul german al produselor pe care le distribuia compania.

Cand in mai 2013 i-am informat ca voi vinde partea pe care o detin in HK&ZY Best Pharma Distribution, reprezentantii producatorului german au reziliat contractul care asigura finantarea distributiei. Pentru ca nu puteau sa mai aiba incredere intr-o firma in care ramaneau asociati doua firme offshore.

Au reziliat contractul si au obligat societatea sa plateasca in avans pentru orice noua comanda, astfel ca HK&ZY Best Pharma Distribution nu a mai putut sa-si onoreze contractele. In urmatoarele cinci luni, firma a ajuns in situatie de insolventa. Pe parcursul acestor cinci luni nu doar ca nu am mai controlat firma, dar am contestat in instanta toate deciziile asociatilor mei. In octombrie, Isabela Anda Komporaly, administrator al societatii, a solicitat deschiderea procedurii de insolventa.

Daca este vreun tepar, acesta va fi dovedit de instanta. Eu mai degraba cred ca este un exemplu clasic de cum poate sa moara o firma profitabila. Nu intru in detaliile intime.

Concluzia acestei zile in care am devenit iar vedeta este foarte simpla. E plina tara asta de habarnisti, care isi aroga misiuni pe care nu le pot indeplini cu profesionalism.

Bai baieti, e foarte util ce vreti voi sa faceti, dar numai daca o faceti cu profesionalism. Altfel, rade lumea de voi. Pentru ca pe mine ma stiu toti si cu bune si cu rele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.