E groasa, lunga si tare

Spectacolul grotesc din ultimele zile are o multime de comentatori, insa putini sesizeaza dimensiunile scandalului. Fratilor, e groasa, lunga si tare!

Dincolo de faptele din Parlament, declaratiile nervoase ale liderilor PSD si comentariile isterice ale analistilor politici nationalisti, evenimentul cel mai important este prezenta ambasadorilor unori tari UE la Parlament, pentru discutii pe marginea modificarilor facute la codul penal. Mai mult, membrii comisiei juridice a Camerei Deputatilor au fost invitati la Ambasada SUA, sa dea explicatii privind aceste modificari.

Concluzia acestor zile este una singura: Victor Ponta nu mai este un interlocutor credibil pentru nimeni. Tocmai de aceea ambasadorii s-au urcat in masinile lor cu stegulete si s-au dus peste parlamentari, sa le spuna sa-si bage mintile in cap, daca vor ca Romania sa ramana membru cu drepturi depline a Uniunii Europene.

Declaratiile nervoase ale lui Ponta dezvaluie faptul ca acest “domnu’ Goe” al politicii romanesti nu intelege gravitatea situatiei in care se afla. Premierul Romaniei si-a pierdut orice credibilitate, tocmai de aceea reprezentantii partenerilor UE si NATO nu se mai adreseaza, cum era normal, Ministerului Roman de Externe sau primului ministru. Romania asta condusa de Ponta devine o problema atat de mare, incat tarile aliate, prin ambasadorii lor, trebuie sa-si asume rolul de cenzori ai Parlamentului.

Timp de peste un an si jumatate, premierul Victor Ponta a facut un balet riscant. Piruetele sale politice, coabitarea jucausa cu deputatul Ponta, aflat in opozitie, au consolidat imaginea de lider politic incapabil sa-si asume raspunderea pentru actele de guvernare nepopulare.

Inclusiv acum, desi initiatorii si sustinatorii vehementi si fermi ai modificarilor penale ale codului penal sunt chiar liderii PSD, partidul pe care il conduce, Victor Ponta se face ca nu stie nimic.

247634_547768315236682_62979899_n

Pai in aceste conditii, de ce naiba sa se mai adreseze ambasadorii astia Ministerului Roman de Externe? De ce sa mai discute cu un prim-ministru si lider al celui mai mare partid al majoritatii parlamentare de 70%, cand acesta ridica mereu din umeri si zice ca nu stie nimic?

In timp ce se strecura printre scaune, pe stadionul unde era comemorat Nelson Mandela, pentru a ajunge sa faca niste fotografii cu Obama, Victor Ponta isi pierdea toata credibilitatea pe care o mai avea acasa. Mai mult decat atat, intors din victorioasa sa calatorie, desi tara era parjolita de un scandal imens, el a ramas ascuns timp de doua zile… A tacut, incapabil sa isi asume raspunderea. Uniunea Europena si Statele Unite asteptau de la el sa vorbeasca si sa actioneze ca premier al acestei tari membre UE si NATO: sa sustina modificarile votate de partidul sau,… sau sa le respinga si sa-i sanctioneze pe cei care au organizat acest vot.

A devenit vocal doar pentru a se certa cu ambasadorii tarilor care au criticat public aceste amendamente penale.

Din punctul de vedere al partenerilor nostri externi, astazi, Romania nu mai are un premier pe care sa pui baza, insa are un Parlament de penali, gata sa taie gratiile puscariilor nu cu bomfaierul ci cu legea.

Daca duminica, atunci cand poporul este chemat sa protesteze impotriva acestor legi, vor fi in strada doar cateva sute de romani, Romania va confirma Europei si lumii civilizate ca nu are nici macar popor; va arata ca este doar o tara locuita de hoti de buzunare si cersetori. Asa popor, asa Parlament!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.