Gaze de sist la Tanacu

Tragedia de la Tanacu este simptomatica pentru Romania. Ea ne dezvaluie cat de usor ii este unui popa sa sminteasca o comunitate locala. O tanara a fost ucisa, in numele credintei, tocmai pentru a fi vindecata. O intreaga comunitate locala a sarit apoi in apararea preotului care a coordonat  acel “tratament”, prin care maicutele au incercat sa-si scape sora de … Necuratul.

Asa cum preotul Corogeanu, de la manastirea Tanacu, isi smintea credinciosii, transformandu-i in complici la o crima comisa “intru curatirea” celei ucise, in zilele acestea, cateva dealuri mai incolo, la Pungesti, preotul Laiu isi sminteste si el enoriasii, aratand spre Necuratul, care vine sa le otraveasca apa cu gaze de sist.

Saracia ii face pe locuitorii celei mai feudale regiuni a Romaniei sa fie prada usoara propagandei nationalist-crestin-comuniste. Ceea ce se intampla astazi la Pungesti este un nou caz Tanacu.

Aceeasi biserica ortodoxa romana, care a tolerat exorcizarea barbara a sute de oameni in manastirile Moldovei, se uita astazi senina la preotul Laiu, care sminteste sate intregi si le indeamna la revolta impotriva exploatarii gazelor.

Aceiasi ziaristi, care au invatat santajul de presa de la Sorin Rosca Stanescu si partenerii sai din Cluj si Iasi, sunt acum pe baricadele media si lupta impotriva exploatarii de catre straini a resurselor tarisoarei lor iubite.

Aceiasi activisti, care au intors spatele singurilor procurori de care se mai tem politicienii corupti, au venit acum in primele randuri ale rascoalei taranilor de la Pungesti, ca sa-i organizeze si, mai ales, sa-si ia de la ei legitimitatea de care au nevoie, pentru a putea striga mai departe impotriva capitalismului, impotriva americanilor si impotriva conspiratiei iudeo-masonice internationale.

Aceiasi tarani, care acum cativa ani il sustineau pe preotul Corogeanu, striga astazi impotriva Satanei, ce se ascunde in gazul de sist. Asa cum atunci nu intelegeau ca victima lui Corogeanu nu era posedata de Diavol, nici acum nu inteleg ca Preotul Laiu habar n-are ce inseamna gazul de sist si care sunt riscurile de mediu aduse de exploatarea lui.

68354_494765817212267_2060819860_n

Comunitati intregi de oameni sarmani sunt isterizati sistematic de preotii lor, de activisti bezmetici si de ziaristi corupti. Li se vorbeste despre cutremure devastatoare, despre ape otravite, despre recolte compromise si, mai ales, despre niste americani rai care sunt unelete ale Satanei.

Nimeni nu le mai spune adevarurile simple: Fracturarea hidraulica este folosita in Romania de peste 20 de ani, pentru extragerea hidrocarburilor, si nu au avut loc pina acum catastrofe ecologice (cutremure, otravirea apelor de mare adancime, sau alte accidente). Tehnologiile moderne ale americanilor si canadienilor sunt mult mai putin riscante decat tehnologia ruseasca, pe care Romania a folosit-o in toti acesti ultimi ani, pentru extragerea hidrocarburilor. Inclusiv in Statele Unite si Canada, tarile care in ultimii cinci ani au extins masiv exploatarea gazelor de sist, nu s-au produs accidente ecologice.

Daca totusi dorim sa vorbim despre otrava din apa bauta de taranii din satele Moldovei, atunci toti acesti activisti ecologisti, preoti si ziaristi ar trebui sa se lupte cu autoritatile, ca sa inchida toate fantanile care otravesc cu nitriti copiii din acele sate. Si ar mai trebui sa vorbeasca si cu taranii, pe care astazi ii manipuleaza, ca sa-i invete sa bea si apa, nu doar vin si tuica. Sunt sate intregi in care adultii folosesc apa doar la spalat si la gatit. Iar aceste obiceiuri sunt mult mai otravitoare decat explorarea si eventual exploatarea gazelor de sist.

Romania ramane o tara cu oameni usor de smintit, usor de imbatat si usor de cumparat. Daca nu-i sminteste vreun popa cumparat si nici nu-i imbata vreun carciumar corupt, atunci sigur ii poti cumpara, direct, la bucata, cu un kilogram de zahar si o sticla de ulei. Probabil ca americanii de la Chevron au crezut ca e destul sa-l convinga pe Victor Ponta, dupa ce acesta a fost unul dintre cei mai vocali opozanti. S-au inselat! Au mai ramas multe guri de hranit: popi, ziaristi, politicieni locali, activisti influenti… Si, dincolo de toti acestia, poporul vrea sa manance si el un kil de zahar, sau doi pesti oceanici congelati. In Romania nu e usor sa aduci prosperitatea, trebuie sa-l mituiesti pe cel caruia i-o aduci.

Cazul Tanacu ne spune multe despre romani. Ei cred ca pot obtine mai usor prosperitatea, daca ce pupa icoanele si moastele din bisericile ortodoxe, decat daca se lasa de bautura si muncesc pamantul, sub care, eventual, se afla niste gaze de sist. Si, daca dupa ce au pupat toate icoanele manastirilor din jur, nu castiga la loto, atunci, in loc sa se apuce de munca, mai degraba isi duc toata familia la o exorcizare, sa fie scos Necuratul din ei. Astfel de oameni, care inca traiesc in evul mediu, sunt usor de smintit si de folosit in razboiul dintre cele doua mari puteri energetice mondiale: SUA si Rusia. Mai ales ca, unii dintre preotii ortodocsi din Moldova sunt inca agenti KGB acoperiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.