Demis prin coabitare

Ceea ce nu au reusit anul trecut cu un referendum, a reusit Ponta anul acesta prin pactul de coabitare: l-a demis pe Traian Basescu din functia de Presedinte al Romaniei.

Azi il cautam si nu e! Probabil taie frunze la cainii din parcul Palatului Cotroceni, in timp ce tara duduie. Parchetarii dududie lucrand la NUP-uri pentru liderii USL, judecatorii duduie si ei… sa rezolve dosarele scapate de procurori.

Curtea Constitutionala duduie si ea, cam la fel ca pe vremea lui Nastase, cand nici o lege nu era neconstitutionala.

Ministerele PSD duduie si ele, ducand Romania spre cresterea aia economica pe care o vad doar USL-istii … si coabitacul Traian Basescu.

Doar ministrii PNL par putin mai impiedicati… Deh, aici duduie consilierii de imagine ai lui Ponta, care implementeaza startegia “PSD imaculat” – orice guvern se erodeaza, dar toata imaginea negativa trebuie concentrata in jurul unor ministri-tinta de la PNL. Deocamdata acestia sunt Mariana Campeanu, Eugen Nicolaescu, Relu Fenechiu.

60565_431841143950_2981503_n

 In tot acest timp, presa acelorasi moguli care anii trecuti aratau lumii cat de prost e guvernata tara de catre Basescu si PDL, acum inventeaza teme care tin departe de atentia publica subiectele privind starea Romaniei.

De la campaniile pentru canonizarea Sfantului Gigi, pina la interviurile culturale puse in scena de Gadea (acest Suzeta Gadea al lui Voiculescu), presa pare ca a devenit o perna puturoasa pusa pe fata romanilor, ca sa acopere zgomotele realitatii.

In tot acest timp, Basescu coabiteaza. Sau asa crede el. In realitate a fost demis. Toate obiectivele pe care anul trecut, la Referendum, le sustinea in fata romanilor, au fost compromise … sau sunt acum in mainile celorlalti. Justitia e la ei, serviciile secrete sunt la ei, politica externa e la ei… pina si vocea lui e la ei. Traian Basescu a devenit un lobbist al Guvernului Ponta pe langa Comisia Europeana, Statele Unite si alte institutii sau guverne straine.

As zice ca e chiar mai rau decat daca USL ar fi reusit sa-l demita la Referendum… Pentru ca USL ar fi ramas astfel tinta unor presiuni enorme din partea Occidentului, menite sa-i impiedice sa anuleze toate progresele democratice ale Romaniei din ultimii ani. Prin semnarea pactului de coabitare cu Basescu, Victor Ponta si-a pus in buzunar un pretios pasaport pe care scrie ca el este un lider democrat si pro-european.

In schimbul acestui “pasaport”, Traian Basescu spera sa primeasca un sejur de cateva luni in parcul Palatului Cotroceni, cateva procente de popularitate si timpul necesar formarii Partidului Miscarea Populara.

Si cu asta ce-a facut? A tinut Romania in razboi timp de 8 ani in numele reformarii statului in general si a justitiei, in special. In acest timp popularitatea sa a scazut de la 60% la sub 20%, dar in mare parte justitia a inceput sa iasa de sub papucul politicienilor.

Inainte cu 2 ani de finalul celui de-al doilea mandat, a capitulat si a lasat justitia in mainile celor care s-au chinuit in toti acesti ani sa o pastreze sub control politic… adica in mainile celor care au nevoie de o justitie care sa imparta dreptatea pe pile si pe bani. Urat sfarsit pentru un presedinte care s-a batut in piept ca e un lup de mare.

Ca sa nu fie o demisie, coabitarea ar trebui sa fie pusa in slujba continuarii acelor reforme necesare statului roman, reforme pe care Traian Basescu si o mare parte dintre romani si le-au dorit. Daca se va dovedi ca aceasta coabitare va fi doar un pact cu fortele de restauratie, care astfel de bucura de tacerea unui Presedinte izolat si nepopular, atunci cele doua mandate ale sale au fost impreuna un mare esec.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.