Victor Ponta esti beton! (Du-te naibii de idiot!)

Ar fi foarte usor sa-i explici unui doctor in drept ce inseamna asigurarea obligatorie de sanatate si drepturile asiguratului. Un doctor in drept ar intelege foarte repede ca Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate nu finanteaza spitale, fie ele publice sau private, ci pe acei pacienti care sunt asigurati (au contribuit lunar la constituirea Fondului).

Ei bine, Victoras-Mare-Premier nu reuseste sa priceapa aceste lucruri simple. Ori nu-l duce capul, ori nu vrea sa inteleaga,… ori nu e doctor in drept.

Mai mult, si-a exprimat ferma sustinere fata de propunerile cuplului Arafat & Nicolaescu. Iar explicatile sale au ajuns atat de departe, incat m-am prabusit in hohote de ras: “Ideea e urmatoarea: la orice spital privat acum, pentru anumite servicii, precum nasterea, CNAS deconta 1.500 lei, restul pana la 8.000 lei platea omul din buzunar …. Cineva care nu are venituri peste medie nu se duce la privat, pentru ca nu are cei 6.000 de lei diferenta. Si atunci, ca sa le explic ultracapitalistilor, saracul finanteaza cei 1.500 de lei pentru bogat, dar niciodata nu beneficiaza de acel serviciu, pentru ca nu va merge intr-un spital privat pentru o nastere sau o interventie usoara.”

399830_371340102879505_622381582_n

Victoras, m-ai spart! Plange si haina de pe mine de mila saracului, care plateste pentru mine aia 1500 lei, ca sa nasca in spital privat nenorocita aia de nevasta-mea, capitalista imputita ….

Dar totusi, Victoras, nevasta-mea a platit si ea ceva banuti la CNAS. Ba chiar a platit de vreo 10 ori mai mult decat saracul ala de-i plangem amandoi de mila. Cu banii ei cum ramane? … (Apropos, Victoras, dar doamna Daciana in ce spital a nascut?)

Cat de nemernic sa fi tu, Victoras-Mare-Premier, sa uiti ca cei care se duc la spitalele private au platit la CNAS contributii de cateva ori mai mari decat saracii aia, care te voteaza pe tine?

Cand statul le-a luat cu japca banii pentru asigurarea sociala de sanatate, nu le-a spus nimeni ca nu au dreptul sa-i mai primeasca, daca se duc la un spital privat. Ca sa te parafrazez, Victoras, bogatul finanteaza sanatatea pentru sarac, dar niciodata nu beneficiaza de acel serviciu, pentru ca merge in spitale private… ca sa evite spaga, mizeria, infectiile intraspitalicesti. 

Victoras, de ce crezi tu ca se duc “capitalistii” la un spital privat? O fac doar ca le face placere sa dea din buzunar 8000 de lei pentru o nastere? Nu cumva se duc acolo pentru ca toata lumea fuge de spitalele tale jegoase…. de spaga pe care trebuie sa o dea la medici, asistente, infirmiere, brancardieri si portari?

Cum naiba poti sa fi atat de populist, mai Victoras? Si sa arunci o dezbatere serioasa in aceeasi cloaca a luptei de clasa: saraci contra bogati! Doar ca sa-ti acoperi incompetenta cu o smecherie de doi bani, numai buna de smuls milioanele de voturi de la cei prosti si foarte multi.

Bai Victoras, cine mortii ma-tii o sa mai plateasca taxele si impozitele din care imparti tu pomeni la saraci, daca maine, astia ca mine si “capitalista” aia, care se duce sa nasca la spitalul privat, ne luam firmele si ne mutam naibii in Bulgaria? La fel cum altii si-au mutat masinile in Bulgaria, ca sa scape de o banala taxa de prima inmatriculare. De unde mortii ma-tii ai sa mai dai tu bani la spitalele tale imputite? De unde naiba o sa mai aiba Arafat bani de ambulante noi, pentru ONG-ul lui “capitalist”?

Atunci cand vorbesti despre saracul care plateste bogatului serviciile medicale, te faci ca uiti ca toti “capitalistii” suntem obligati sa platim contributii la asigurari sociale de sanatate atat pentru salarii, cat si pentru chirii, drepturi de autor, venituri din activitati independente etc. Uiti ca astfel noi, cei alintati de tine “bogatii”, platim de zeci de ori mai mult decat saracii cu venit mediu si ca, pe langa acestia, mai sunt inca vreo 6 milioane care nu platesc nimic, dar stau in spitale pe banii nostrii?

Doctore Victoras, toate sofismele tale populiste sunt perfecte pentru prostii care te voteaza. Cei ca mine isi fac actele si vor plati impozite, taxe si asigurari de sanatate in tari care stiu sa ne trateze corect. Daca nu o fac, te merita!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.