Boul, paznic la oi

Am inteles ca, mai nou, PNL este hotarat sa se curete de cei care fac declaratii ce nu reprezinta punctul de vedere al partidului. Lista de pretendenti la excludere este lunga si e plina de nume sonore.

Insa de pe aceasta lista lipseste unul dintre cei mai vocali liberali, Gigi Becali. Asta inseamna ca toate declaratiile sale reprezinta punctul de vedere al PNL… Inclusiv ultimele, privind obligatia de a-si declara veniturile si averea: „Nu-mi declar banii nici dacă se dă ANI peste cap, o să declar legea neconstituţională…. Numai aşa, ca să-mi bat joc de ANI“.

Declaratia lui Becali mi se pare una foarte curajoasa. Si tocmai pentru ca este o declaratie atat de curajoasa as dori o reactie din partea lui Crin Antonescu, liderul revolutiei bunului simt.

547168_427069433981906_1879035255_n

Astept de la Crin Antonescu fie sa intareasca si sa sustina vorbele lui Becali, fie sa-l excluda pentru acelasi motiv pentru care a fost exclusa Adriana Saftoiu: declaratiile sale nu reprezinta partidul.

Din punctul meu de vedere, PNL nu isi poate permite luxul de a sustine discursul lui Becali. Existenta ANI si obligatia demnitarilor de a-si declara veniturile si averea nu limiteaza drepturile acestora, ci doar instituie un control suplimentar asupra provenientei acestor averi si venituri.

Declaratia de venit impreuna cu declaratia de avere si declaratia de interese instituie un control suplimentar asupra demnitarilor, limitand astfel coruptia.

Daca Becali ar fi ramas un simplu cioban, nimeni nu-l intreba pe mitocan ce avere si ce venituri are. Degeaba ii scuipa birjareste pe functionarii ANI si pe judecatorii Curtii Constitutionale, ca nu are dreptate.

Pe de alta parte, am denuntat mereu abuzurile statului impotriva cetatenilor, dar de data asta ciobanul Becali nu are dreptate. I-as fi fost alaturi, daca ar fi fost victima unor abuzuri din partea ANI.

Stiu ca pentru alegatorii sai, Becali pare acum un liberal “pur sange” care lupta pentru libertate. Trebuie sa fi la fel de prost ca el, ca sa crezi asta. De fapt, liberalul Becali lupta pentru dreptul de a sfida institutiile si legea. Asta sa fie revolutia bunului simt?

In lipsa unui raspuns din partea liderilor PNL, vom ramane cu Gigi Becali pe post de bou, paznic la oi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.