Intalniri oficiale care ascund discutii de taina

Azi au avut loc doua intalniri care ar fi fost banale, daca nu ar fi avut loc in aceeasi zi. Mai mult, cele doua intalniri au fost foarte bine camuflate dupa niste agende false.

Intalnirea lui Ponta cu ambasadorul SUA a fost anuntata ca fiind prilejuita de plecarea de la post a acestuia din urma.

Intalnirea lui Ponta cu Isarescu a fost anuntata ca fiind ocazionata de initiativa legislativa a Guvernului de a comasa institutiile de control asupra pietelor de capital, de asigurari si de pensii private.

Eu cred ca prima intalnire a fost prilejuita de dorinta americanilor ca Ponta sa plece si sa fie inlocuit de guvernatorul BNR.

De asemenea, dupa ce Ponta a dat asigurari ca e dispus sa negocieze, americanii au aranjat sa aiba loc cea de-a doua intalnire, cea intre Ponta si Isarescu, la sediul BNR, pentru a negocia conditiile sustinerii de catre PSD a unui Guvern Isarescu.

Anterior acestor intalniri, Ponta a discutat cu UDMR, tot la presiunea troicii SUA-Germania-Franta.

Daca in urma intalnirii Ponta-Isarescu se contureaza o majoritate PSD(care include UNPR)+UDMR+ARD, atunci Isarescu ii va transmite lui Basescu ca accepta nominalizarea, iar Basescu va incepe imediat consultarile la finalul carora va anunta ca-l nominalizeaza premier pe guvernatorul BNR. Majoritatea formata din PSD+UDMR+ARD+Minoritati va avea peste 350 de voturi din 588 de parlamentari.

Ponta va anunta ca PSD, pentru a da Romaniei cat mai repede un Guvern, va intra in Guvernul Isarescu. UDMR la fel. Iar PDL va anunta ca sustin si ei un guvern condus de venerabilul economist.

Daca Ponta refuza intelegerea cu Isarescu, atunci se trece la planul B: George Maior. Despre acest plan vom discuta dupa intalnirile de maine.

Basescu are timp ca pina la consultarile oficiale cu partidele sa stie cine poate fi lozul castigator: Isarescu sau Maior? Sau poate isi va da seama ca a ratacit lozul castigator prin nu-stiu-ce buzunar de la nu-stiu-ce haina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.