Armata de zurlii

Toti politicienii au un pret, dar putini dintre ei au valoare. Aceasta ar putea fi o zicere care sa reflecte opinia romanilor despre politicienii lor. Mai ca ai spune ca romanasii nostri au bunul simt la ei.

Insa dupa ce deschizi televizorul iti trece entuziasmul. Pentru ca vezi ce fel politicieni voteaza romanii: Gigi Becali, Robert Negoita, Ioan Oltean, Dan Diaconescu si gasca lui nebuna.

Tanguielile isterice ale analistilor de televiziune incearca sa ne spuna ca politicienii romani sunt de tot rahatul: sunt corupti, inculti, incompetenti. Ma uit insa la jurnalistii care imi spun toate astea si ma scarbesc, pentru ca pe multi dintre ei ii stiu personal; sunt la fel de corupti, inculti, incompetenti.

Apoi citesc din nou sondajele si vad ce voteaza romanii. Printre viitorii parlamentari, se zaresc doar cativa politicieni de valoare, prea putini ca sa-si pastreze buna calitate pina sfarsitul mandatului.

Raspunsul poporului la continua campanie anti-politicieni este ca ei, alegatorii, voteaza primari si parlamentari tot mai corupti, mai zurlii si mai incompetenti. Romanii spun ca si-ar dori politicieni mai buni, dar voteaza politicieni tot mai rai. Alegatorii romani sunt ei insisi o armata de zurlii care isi dau votul unor politicieni la fel ca ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.