Gura ministrului care bate campii…

Zilele trecute, un nou val de ura s-a pornit spre Basescu. O babuta populista, ministru al muncii in Romania, anunta tafnoasa ca Presedintele refuza sa promulge legea prin care Guvernul USL urma sa mareasca sumele acordate mamelor aflate in perioada de ingrijire a copilului.

Chiar si cei mai pupinbasisti dintre romani, erau jenati de noua gafa a presedintelui lor.  Ba chiar si Presedintelui Basescu i-a luat vreo 2 zile pina sa raspunda public: respectiva lege nu a fost trimisa niciodata la promulgare! Ba mai mult, legea cu pricina nu a parcurs inca intreaga procedura parlamentara, ea asteptand sa ajunga la Senat unde, in sedinta de plen, sa fie informati senatorii ca legea a fost adoptata. Abia dupa parcurgerea procedurilor parlamentare, legea va fi trimisa spre promulgare la Presedinte.

Astea sunt faptele! Ministreasa muncii, parca trezita din somnul ratiunii, se scuza cu zambatul pe buze:  eh nah, de data asta Presedintele nu e vinovat; imi cer scuze…

Mai sa fie! Oare e chiar asa simplu? Pesemne ca in Romanica, ministrii pot sa fie prosti, ca nu e mare deranj; scuzele zambitoare ii pot salva. Fara sa aduc in discutie o alta posibila cauza, reaua credinta a doamnei Campeanu, raman totusi neconsolat, dupa scuzele ei nevinovate.

Iesirea isterica de zilele trecute nu este nici un accident si nici o intamplare. Este doar o zi obisnuita din viata unui ministru pe cat de prost, pe atat de populist. Aflata inainte de alegeri, doamna Campeanu stie ca trebuie sa serveasca Partidul. Iar Partidul are nevoie de masuri populiste si de dovezi impotriva lui Basescu si PDL.

De mai bine de 6 luni, batranica populista imparte pomeni asistatilor sociali ai Romaniei, ca in vremurile bune ale fostei guvernari Tariceanu, cand aceeasi onorabila doamna a dublat pensiile, desi bugetul fondului de pensii nu putea sustine acea crestere.

Toate masurile Ministerului Muncii din ultimile luni stau sub semnul minciunii si al populismului. Insa acum, cand venerabila doamna ministru a facut dovada prostiei, ar trebui sa folosim aceasta ocazie si sa o pensionam.

Romania are nevoie de politici curajoase in domeniul muncii si protectiei sociale. Asta pentru ca statisticile sunt ingrijoratoare: avem doar 4,5 milioane de salariati, la 5,5 milioane pensionari si 2,5 milioane de asistati sociali. De asemenea, ajutoarele sociale depasesc salariul minim din economia privata. Mai precis, cumuland diversele ajutoare sociale pe care le primesc membrii unei familii asistate (venit minim garantat, alocatii  pentru copii, ajutoare pentru handicap, ajutoare pentru incalzire etc.) acestea depasesc veniturile unei familii care traieste din salarii, fara sa aiba acces la astfel de ajutoare.

Tocmai de aceea, populismul si prostia doamnei Campeanu fac un rau imens Romaniei: incurajeaza lenea. Crasmele satelor sunt pline de oameni tineri care refuza sa munceasca, fie si ca zilieri in agricultura, pentru ca ajutoarele primite de la stat le ajung pentru bautura.

Guvernul PDL incepuse o reforma in privinta asistentei sociale, iar aceasta reforma ar fi trebuit continuata. Introducerea diferitelor conditionari in acordarea de ajutoare sociale ar fi trebuit sa continue cu altele: de exemplu, isi pierd dreptul de a incasa ajutoare sociale familiile care nu-si trimit zilnic copiii la scoala.

Sub conducerea USL, Romania devine pe zi ce trece tara asistatilor sociali si a bugetarilor umili; pentru ca Ministerul Muncii se preocupa doar de ei.

Astept totusi, cu naivitate, o demitere! Cand gura unui ministru bate campii, trebuie sa i-o inchizi cu un sut in cur!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.